Teşekkürler Asma Yaprağı
Sahibi Ayşenur Mıhçı'yı 12 yıldır tanırım; tam bir Alaçatı aşığı. Hacı Memiş girişindeki restoranı Asma Yaprağı'nda, bugünden bir ay sonrasına kadar tüm masalar dolu. Mekan, yabancı gazetecilerin de gözdesi... Her akşam mutfağındaki kocaman masada çeşit çeşit yöresel yemekler hazırlıyor, kapıda kuyruklar oluyor.
Bal kabaklı Sinkonta, pazardan alınan otlarla yapılmış ot köftesi, rengarenk domateslerle hazırlanmış domates salatası, semizotu pancar salatası, yoğurtlama, çalkama, lorlu çıtır kabak çiçeği... Yemek değil şölen; yemek değil, yöreye saygı duruşu...
Öyle özel ve unutulmaz bir atmosferi var ki; Alaçatı, Asma Yaprağı'na çok şey borçlu. Biz de... Ah Alaçatı ah!
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.