MEVLÜT TEZEL

Bu israfa hangi ekonomi dayanır?

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan 2018 yılı İsraf Araştırması'na göre; haftada ortalama iki ekmek israf ediliyor, cep telefonu değiştirme sıklığı ortalama 3.7, otomobil değiştirme sıklığı ise 8 yıl. Atılan yemek miktarında da artış var. Gıdaları tüketmeden çöpe atanların oranı yüzde 22.8. Asıl ilginç olan, araştırma kapsamına giren bireylerin çoğunluğunun 18- 29 yaş aralığında, bin 405 ve 3 bin lira gelir grubunda, evli ve ücretli çalışanlardan oluşması. Gelir düzeyi daha yüksek olanların yaptığı israfı siz hesaba katın! Hep ekonomide zor günlerden geçtiğimizden bahsediliyor ama vatandaş yemeğini çöpe atıyor, cep telefonunu, otomobilini çok sık değiştiriyor. Sıkıntıya girmemizde tüketim çılgınlığının ve israfın da payı var! Ne demiş atalarımız; ayağını yorganına göre uzat! Ne yazık ki, vatandaş kredi kartını kullanmayı bilmiyor! Böyle büyük israfa hangi ekonomi dayanır?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.