
CHP, Demirel ve merkez sağ
Demirel ya da Hüsamettin Cindoruk gibi merkez sağın sembol isimlerinin CHP çizgisine gelmesine, niçin hayret edelim ki! Erdoğan, Demirel'in CHP'yi kötüleyen eski cümlelerini hatırlatıyor. "Dün dündür, bugün bugün"... Dün, komünizme karşı mücadele verilirken, Ecevit'in temsil ettiği "sol düşünce" bile tehlikeli görülüyordu. Bugün, "laik cumhuriyeti" korumak üzere "vesayetin devam etmesi gerektiğine" inananlar, CHP içinde bazı noktalara yerleşerek, AK Parti'ye karşı bir cephe oluşturdu.
Ama bu gelişme, başka çelişkileri de beraberinde getiriyor. Zira, Kılıçdaroğlu'nun başında olduğu CHP, yenileşmek ihtiyacında ve değişim projeleri sunuyor. Öyleyse içine neden "statükonun temsilcilerini aldı" sorusu haklı olarak soruluyor.
Mahmut Övür, CHP'ye, sağdan gelen isimlerin bir listesini -CHP'li Mustafa Özyürek'e dayanarakyayınladı. (İstanbul: Aydın Ayaydın, Ankara: Sinan Aygün, Bülent Kuşoğlu, Aylin Nazlıaka, İzmir: Aytun Çıray, Turgay Bozoğlu, Bursa: Turan Tayan, Aydın: Metin Lütfü Baydar, Zonguldak: Mehmet Haberal, Neriman Posbıyık, Adana:Ümit Özgümüş, Karabük: Mustafa Eren, Van: Zahir Kandaşoğlu, Batman: Faris Özdemir.
Bu isimleri, tümünü "statükocu" olarak değerlendirecek kadar tanımıyorum; fakat değişim isteyen CHP ile aralarında bir kan uyuşmazlığı çıkarsa ne olacak? CHP'den kopmalarla Parlamento'da, merkez sağda bir parti oluşturma ihtimalinden söz ediliyor. Bekleyip göreceğiz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.