D&D de geldi, sırada kim var?
Gelir gelmez üçü de şehirdeki marka restoranların hepsini dolaşmış. İstanbul'un gece hayatının sunduğu potansiyel onların da dikkatini çekmiş. Zaten aylardır Trump Tower'da Mehmet Ali Yalçındağ ve Sele İstanbul Restaurant Group CEO'su Rasim Özkanca ile birlikte soyundukları yeni restoran için çalışıp duruyorlar.
Son zamanlarda bireysel yatırımlarıyla iş dünyasında dikkat çeken Mehmet Ali Yalçındağ, "O kadar alışmışım ki her şeyin 3 ayda olup bitmesine. 8 aydır D&D İstanbul'da açılacak bir restoran için altyapı hazırlığı yapıyor, çok şaşırıyorum" diyor.
İlginç olan şu. 80 milyon pounda yakın cirosu ve 1500 çalışanı olan D&D'nin, Paris'te, New York'ta, Tokyo'da ve Londra'da restoranları var ancak hepsinin ismi ve konsepti farklı. Yani bir restoran markası yaratıp onun birkaç şubesini açma yoluna gitmiyor grup. Her şehrin atmosferine uygun yeni bir konsept geliştiriyor.
İstanbul'da da Türk yemeklerinin en güzel yapıldığı ve sunulduğu mekânlardan biri olan Borsa'nın sahibi Rasim Özkanca ile birlikteliğe önem veriyorlar. Buradan anlıyoruz ki yeni tadlar yaratırken Türk mutfağından fazlasıyla esinlenecekler.
Peki bu grubu Türkiye'de yatırım yapmaya kim ikna etti? İşte burada da karşıma çeşitli konut projelerine yaptığı danışmanlıktan tanıdığım FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış'ın kurucularından Füsun Yılmaz Phillpson ile eşi ve ortağı Tony Phillipson çıkıyor.
Öğreniyorum ki D&D'nin patronları İstanbul'a ilk geldiklerinde onlara evlerinde yemek hazırlayan kişi Füsun Yılmaz.
Bakalım Phillpson çiftinin bir araya getirdiği üç ortak, İstanbul'da ve örneğin Bodrum'da başka restoranlar da açacak mı?
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.