NUR ÇİNTAY

Peynirli girit kabağı dolması

8 adet Girit kabağı, 300 gr rendelenmiş İzmir tulum peyniri, 1 adet mozarella peyniri (suda bekletilmiş), 250 gr labne peyniri, yeteri kadar rendelenmiş parmesan peyniri, 1 adet yumurta, 3 dilim bayat ekmek içi (robottan geçirilmiş), 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım demet ince kıyılmış dereotu, yarım demet ince kıyılmış nane.
Kabakları yıkayıp tepelerini kesin. Sebze oyucusuyla dikkatlice içlerini çıkarın. Buharda pişirme aparatında ya da benmari usulü hafifçe haşlayın.
Bir kapta tulum, labne, parmesan rendesi, yumurta, ekmek kırıntısı, ince doğranmış nane, dereotu ve kabağın içini karıştırın.
Kabakları bu içle doldurun. Üzerlerine bir dilim mozarella yerleştirip, kapak olarak kestiğiniz uçlarını kapatın.
Uygun bir fırın kabına alın. Üzerine yeteri kadar zeytinyağı gezdirin. Bu kabı iki parmak su dolu başka bir fırın kabına oturtup, 200 C'de 15 dk üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.