Türk mutfağı San Sebastian’da!
Bugün başlıyor. Çarşamba bitecek. 2-5 Ekim yani tarihler. Ne olacak? Dünyanın en önemli gastronomi buluşmalarından biri gerçekleşecek. Nerede? İspanya'nın kuzeydoğusunda, Bask bölgesinde. Dünyanın gastronomik merkezlerinden San Sebastian'da. Evet, San Sebastian Gastronomika'dan bahsediyoruz. Mutfağın geleceğine dair en ufuk açan, ilham veren, sektörün profesyonellerini ve ilgililerini buluşturan organizasyonlardan biri bu kongre... Âlemin 'en'leri, şöhretleri, efsaneleri bir araya toplanacak. Bir dolu Michelin yıldızlı şef, üç gün boyunca ziyaretçilerin gözlerinin önünde yüzlerce tabak hazırlayacak. Prezantasyonlar, workshop'lar, tadımlar, özel teknikler, yenilikler, konuşmalar, şovlar, kreatif uçuşlar... Geçen yılkine 13 bin ziyaretçi, 37 ülkeden 1500 de delege katılmış. Bu yılki 18'incinin daha da ses getireceğini düşünüyorlar. San Sebastian'ın Avrupa Kültür Başkenti olarak adından bahsettireceği son büyük etkinlik zira. Beş kıtayı temsilen altı misafir ülke yer alıyor Gastronomika'da: Brezilya, Güney Afrika, Avustralya, Japonya, Macaristan veeee biz! Türkiye. Evet, içlerinde Mehmet Gürs, Maksut Aşkar, Cüneyt Asan gibi yetenekli isimlerin olduğu güçlü bir ekiple çıkartma yapacak Türkiye mutfağı. Anadolu'yu Avrupa'ya taşıyacak. Gelenekten geleceğe, kendini anlatacak. Böyle zorlu bir dönemde şahane bir fırsat bu... Kolay gelsin, yolları açık olsun.
KONYA'DA NE TATMALI?
Geçtiğimiz hafta Ateşbâz-ı Velî Mutfak Kültürü Günleri için gittiğimiz Konya'da, yarışmadaki Selçuklu lezzetleri dışında gündelik hayatta da iz bırakan lokmalarla haşır neşir olduk.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.