Çarşamba 20.01.2016 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 20.01.2016 17:59

Fava yemeği nasıl yapılır?

Fava özellikle Ege ve Yunan mutfağına ait bir mezedir, aslında Rum meyhanelerinin gözde bir mezesidir. Fava nasıl hazırlanır?Fava'nın malzemeleri nelerdir?

Malzemeler
250 Gr kuru bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet limon
7-8 dal dereotu
Tuz
1 Adet kesme şeker
Hazırlanışı
Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun.
üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört Su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
Kalın kenarlı bir kabısuya batırıp çıkartın.
Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin.
Buzdolabında yaklaşık iki Saat bekletin.
Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin.
kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.