Cuma 17.06.2016 00:00
Son Güncelleme: Pazartesi 03.04.2017 14:33

Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan ayında özellikle sıcak yaz günleri geldiğinde iftar sofralarında içecekler en çok aranan şeylerden biri oluyor. Bizi serinletirken hararetimizi kesecek, çok şeker yüklemesi yapmadan gönül rahatlığıyla içebileceğimiz doğal bir içeceğin yerini hiçbir şey tutamaz.

MALZEMELER:

250-300 gr. çekirdeği ayıklanmış dondurulmuş veya taze vişne (mevsiminde kırmızı erikle yapabilir veya ikisini karıştırabilirsiniz)

1 su bardağı tozşeker

1 adet çubuk tarçın

3-4 parça tane karanfil

Arzuya göre 1 parmak kalınlığında taz zencefil

1 litre su

Ayrıca 1 litre veya daha fazla soğuk su

Buz küpleri

YAPILIŞI:

Vişneleri tencereye alıp üzerine tozşeker, baharatlar, kullanıyorsanız zencefil ve suyu ekleyin.

Vişne yumuşayıp rengini iyice verene kadar (yaklaşık 15 20 dakika) kaynatın.

Altını kapatıp kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın.

Süzüp sürahiye aktarın ve iyice soğutun. (Kalan vişne taneleriyle yaptığım mini tatlının tarifi yakında yayında…)

Damak tadınıza göre soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.