Son Güncelleme: Pazartesi 03.04.2017 14:35
Organik Ketçap Nasıl Yapılır?
İçerisinde ne olduğu bilinmeyen, sözde domates ile yapılmış, özellikle çocuklarımızın fazlası ile tükettiği bir gıda olan ketçabı hazır almaya gerek kalmadı.
MALZEMELER
2.5 kg Domates
Acılı ketçap için; 6-7 adet kırmızı acı süs biberi
Tatlı ketçap için; 3 adet tatlı kırmızı salçalık biber
3 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı buğday nişastası – büyük bir kavanoz yapacak iseniz ve tüketimi 1 haftadan fazla uzun sürecek ise nişasta katmayın.
Tane kişniş, tane kimyon, tane karabiber,
3 adet defne yaprağı, 2 adet karanfil, küçük bir parça tarçın
HAZIRLANIŞI
Domates, soğan, sarımsak ve biberi büyük büyük doğrayın.
Geniş bir tencereye alın.
Baharatları küçük bir tülbent parçasının içine yerleştirin ve ağzını bağlayın.
Hazırladığınız baharat poşetini de doğradığınız sebzelerin üzerine yerleştirin.
Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler pişince baharat poşetini içerisinden çıkarın.
Ardından sebzeleri robottan geçirin, püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi süzgeçten geçirin.
Süzgeçten geçirilen ketçabı tekrar bir tencereye alın ve ocağa koyun.
Zeytinyağı, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Pişmeye bırakın, ara ara karıştırın.
Sirkeyi ilave edin.
Eğer kısa sürede tüketmek için yaptıysanız nişastayı bu aşamada ketçaba ekleyin ve sürekli karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra etrafa sıçramaya başladı ise ve ya kaynarken yanardağ gibi gözenekler çıkıyor ise ketçap olmuş demektir.
Uzun süre kullanmak için yaptıysanız kavanozlara doldurun ve ağzı kapalı olarak ters çevirip soğuması için bekletin.
Eğer 5-6 günlük yaptıysanız kavanoz koyun ve soğuduğunda ağzını kapatın, buzdolabında muhafaza edin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?