Salı 20.12.2016 00:00

Akşama Ne Pişirsem? İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?

İnegöl köfte yapmanın sırrı çok kaliteli bir et kullanmaktır. Çünkü malzeme olarak herhangi bir baharat ve katkı maddesi kullanılmaz. İnegöl köfte yapımında sadece 3 malzeme kullanılır. Karbonat, tuz ve et. İnegöl köfteye lezzetini veren ettir. Bu yüzden et çok iyi seçilmelidir.

MALZEMELER

1 kilo dana kıyma
1 yemek kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karbonat
Rendelenmiş soğan

İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?

Büyük bir kasenin içerisine kıymayı alıp tuz ve karbonatı ekliyoruz. İyice yoğurduktan sonra yoğurduğumuz kıymayı hava almayan bir kabın içerisine koyup 12 saat buzdolabında bekletiyoruz. 12 saat geçtikten sonra buzdolabından kıymayı çıkartıp rendelediğimiz soğanlarla buluşturuyoruz. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra İnegöl köftelere şekil veriyoruz. İnegöl köfte en güzel mangalda pişirilir. Fakat apartmanda yaşıyorsanız ve mangalınız yoksa tavada da pişire bilirsiniz. Tavanın dibine yağ koymadan köfteleri dizin ve iyice pişene kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.