Salı 20.12.2016 00:00

Arnavut Ciğeri Tarifi

Tam anlamıyla demir deposu olan ciğer, ayrıca kimyasal etmenler ilaçlar gibi zararlı olabilecek birçok zehirleri etkisiz hale getirip sağlıklı bir yaşam sürmemizde bir adım daha attırır.

Malzemeler
1 kg dana ciğeri
Bir buçuk su bardağı galeta unu
Bir buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Patates kızartması
Soğan piyazı

Arnavut Ciğeri Yapılışı
Ciğerin zarını elinizle çıkarın. Keskin bir bıçakla sinirlerini iyice temizleyip, sudan geçirip küp
doğrayın. 5-10 dakika süzgeçte dinlendirin. Daha sonra yumuşak, kokusuz olması ve kanını salması
için tuzlayıp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir yerde galeta unu ve unu karıştırıp ciğeri unlayın. Fazla unu silkeleyin. Ciğeri kızgın ve bol sıvıyağa atıp, 1-2 saniye karıştırmayın. Daha sonra sürekli karıştırarak, yaklaşık 4 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın toz kırmızıbiber ve tuzunu ayarlayın. Ciğeri süzgeç yardımıyla sıvıyağdan alın. Patates kızartması ve soğan piyazı ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.