Salı 20.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Salı 20.12.2016 17:11

Kışın Soğuğuna: Buharı Üstünde Tavuk Sote Tarifi

Tavuk sote, yapılabilecek en pratik ve en lezzetli yemeklerin başında gelir. Hem davet sofralarında pilav yanında harika bir ikili olur hem de işten eve döndüğünüzde şipşak yapabileceğiniz, doyurucu lezzetli bir yemektir.

MALZEMELER
İstediğiniz kadar kemiksiz tavuk eti,
3-4 adet mantar (İsteğe bağlı),
2 yemek kaşığı margarin,
1 adet soğan,
2-3 diş sarımsak,
2 adet yeşil biber,
1 adet domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı toz biber.

YAPIMI
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayalım ve 2 yemek kaşığı margarini tavada eritip etleri soteleyelim. Daha önce yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsakları etlere ilave edelim.
1-2 dakika kavurduktan sonra, yemeklik doğradığımız biberleri ekleyelim. Domatesleri küp küp doğrayıp tavuk sotenin içerisine ilave edelim. Salçayı ve baharatları da ekleyelim ve kapağını kapatıp domatesler pişinceye kadar tavuk sote yemeğimizi pişirelim. Hafif sulu bırakırsanız daha lezzetli olur. Tavuk sote servise hazır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.