Pazartesi 02.01.2017 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 01.04.2017 13:49

Boluya Özgü Haluşka Tarifi

İç Anadolu’ya has olan yemeklerden biri olan Haluşka, yemekten kendini alamadığınız harika bir lezzettir.

Haluşka Hamuru için:
Un
Tuz
Su

Haluşka İç malzeme için:
Kıyma
Kuru Soğan ( ince kıyılmış )
Karabiber
Tuz

Haluşka Sosu için:
Tereyağı
Salça
Yoğurt

Haluşka Hazırlanış Aşamaları:
Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sofra büyüklüğünde beze açılır mantı hamurundan biraz ince yufka açılır. Karelere bölünür. Hazırlanan kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç malzemesi aralara koyulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir.

Tencerede kaynayan suya tuz katılır ve haluşkalar itina ile suya bırakılır. Hafifçe kaşıkla karıştırılır. Mantıdan daha çabuk pişer ve soğuk suya haluşkalar çıkartılır. Oradan bir tepsiye alınır. Tavada kızdırılan halis muhlis İnebolu tereyağı üzerine bolca gezdirilir.

İsteğe bağlı servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve salçayla sosu katılır. Bol tereyağlı haluşka yapılıp yenildikten sonra alınan kalorileri ve fazla kiloları yakmak üzere yürüyüşe çıkılır.

Afiyet olsun!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.