Salı 15.05.2018 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 23.05.2018 15:56

Pankek tarifi... Pankek nasıl yapılır?

Pankek son dönemlerde en çok aratılan tarifler arasında. Kahvaltıların yıldızı olmaya hak kazanan lezzetiyle damakları şenlendiren pankek nasıl yapılır? Pankek malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli pankek tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla pankek tarifi...

PANKEK İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Tavayı yağlamak için: Sıvı yağ

Bu malzemelerle yapacağınız pankek 4 kişilik olacaktır.

Servis için: Reçel

PANKEK YAPILIŞI

Yumurtaları toz şeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın. Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.