Cağ kebabı tarifi...Cağ kebabı nasıl yapılır?

Erzurum'un en lezzetlisi cağ kebabı nasıl yapılır? Cağ kebabı malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli cağ kebabı tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla cağ kebabı tarifi Sofra'da...

MALZEMELER

Yedi buçuk kg kemiklerinden
sıyrılmış koyun eti
Yarım kg soğan
3 çorba kaşığı karabiber
75 gram kalın tuz
Servis için:

Domates, sivri biber,
soğan, limon

Bu malzemelerle yapacağınız tarif 20 kişilik olacaktır.

YAPILIŞI

Etleri döner etinden daha kalın olacak şekilde açın. Kalın tuz ile tuzlayıp bir gece bekletin. Soğanı rendeleyin ve karabiberle karıştırın. Etleri bu soğanlı karışıma bulayın. Küçük parçalardan başlayarak etleri şişe takın. Cağ kebap ocağında pişmeye bırakın. Kızarmaya başlayınca cağ denilen küçük şişlere saplayıp bıçak ile yatay olarak kesin. Kömür ızgarasında biraz daha pişirin. Domates, sivri biber, soğan ve limonla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.