Çiğ börek tarifi...Çiğ börek nasıl yapılır?

Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli çiğ börek tarifi, püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla çiğ börek tarifi Sofra'da...

MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
İki buçuk su bardağı un
1 çay bardağı su
İçi için:

250 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Yarım çay bardağı su

Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Sıvı yağ, sirke, un ve suyu iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçi için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve suyu yoğurun. Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatarak elinizle bastırın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Çiğ börekleri kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın. Sıcak olarak ayran ya da çayla birlikte servis yapın.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.