Evde yoğurt nasıl yapılır ve mayalanır?
Sağlık beslenme için organik bir sütten yapılmış ev yapımı yoğurt çok önemlidir. Özellikle son dönemde hazır yoğurtlar yerine evde mayalanmış yoğurt tercih edilmektedir. Bu konu hakkında bilgisi olmayan ve ilk defa yapacak olan ev hanımları ‘evde yoğurt nasıl yapılır’ sorusunun yanıtına bu başlık altından ulaşabilecekler. Peki yoğurt nasıl mayalanır?
Evde yoğurt nasıl yapılır ya da mayalanır gibi soruların yanıtı için doğru yerdesiniz. Sağlıklı beslenmek isteyen ev hanımları dışarıdan yoğurt almak yerine kendileri yapmayı tercih etmekteler. Hem lezzet hem de sağlık açısında önemli olan evde yoğurt yapımını bu başlık altında bulabileceksiniz. Yoğurt yapılışı ve mayalama tarifinin adım adım anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
YOĞURT NASIL YAPILIR?
Malzemeler
2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt (kutu sütlerin tutma ihtimali düşüktür.)
3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalı yoğurt
NOT: Mayalama aşamasında isterseniz bir çimdik tuz ve şeker (tuz ekşimemesi, şeker çabuk mayalanması için) ekleyebilirsiniz.
Sütümüzü tenceremizin içine boşaltıyoruz. Ocağımızı yaktıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz. Kaynama işlemi devam ederken sütü ara ara karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatacağız.
Sütümüzü kaynattıktan sonra bir havlunun üzerine tencereyi bırakınız. İçerisinden yarım kepçe kadar süt aldıktan sonra biraz daha karıştırınız ve soğumaya bırakınız. Sütün soğuyup soğumadığını anlamanız için serçe parmağınızı batırıp anlayabilirsiniz. Eğer hafif yakacak bir şekilde ise soğumuş demektir.
YOĞURT NASIL MAYALANIR?
Sütü kaynattıktan sonra ayırdığınız sütü iki yemek kaşığı mayalanmış yoğurdunuzun içerisine dökerek iyice çırpınız. İyice çırptığınız süt ve yoğurt karışımını tencerenizin içerisine boşaltınız.
Mayalama işlemini bitirdikten sonra tencereyi sofra bezi iyice sarınız. Yaklaşık 4-5 saat kadar dinlenmeye bırakınız. Dinledikten sonra sofra bezini açınız ve yoğurt tenceresini dolaba yerleştiriniz. Güzelce katılaşması için yaklaşık 1 ya da 2 gün dolapta bekletiniz. Bu süre zarfı dolduktan sonra yoğurdunuz yemeye hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?