Son Güncelleme: Salı 04.12.2018 15:24
Profiterol tarifi
Tatlı severler için yeni lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Profiterol nasıl yapılır? En güzel ve en kolay Profiterol tarifi ile pratik bir şekilde kendi tatlınızı kendiniz yapın. İşte en güzel Profiterol tarifi...
Profiterol malzemeler
4 yumurta
100 gr. margarin
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
Ara kreması;
30 gr. margarin
1,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un (tepeleme)
1 çay kaşığı şeker
Çikolata Sosu
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilya
30 gr. margarin
4-5 kişilik
Hazırlanışı
Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatalım. Margarin eridiğinde unu ekleyip hızla ve sürekli karıştırarak koyu bir hamur kıvamına gelene dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp hamuru soğutalım. Yumurtaları teker teker ve yoğurmaya devam ederek ekleyelim.Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek margarinl hafifçe yağlanmış tepsiye aralıklı dizelim. 5 dk. önceden ısıtılmış 140 derece ısılı fırında hamurların üzeri pembeleşip kuruyana dek pişirelim.Pastayı fırındandan çıkartıp soğutalım. Bu arada ara kremasını hazırlayalım.Tencereye sütü,unu,şekeri alalım.Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alarak soğutalım. Margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Pastaları ikiye keselim. Alt parçasının üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyalım. Üst parçayı kremanın üzerine kapatalım ve kakaolu kremayı hazırlayalım. Tencereye çırpılmış yumurtayı,sütü,umu,şekeri,kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp vanilyaları ve margarini eritmeden ekleyip mikserle yarım dk. çırparak profirerollerin üzerine gezdirelim.Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?