Giriş Tarihi: 15.12.2018 15:18

Patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabın tarifi...

Patlıcan kebabı Gaziantep yöresinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Lezzet ustası Ramazan Bingöl'ün tarifiyle tepside patlıcan kebabı yapımını sizlere anlatıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli patlıcan kebabı nasıl yapılır? Patlıcan kebabı yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte patlıcan kebabı tarifi...

Tepside patlıcan kebabı nasıl yapılır?

PATLICAN KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER:

350 gram yağlı kıyma
İki adet patlıcan
1 domates
Yarım çay kaşığı karabiber
İki adet sivri biber
İki adet kırmızı acı biber
Yarım kurusoğan

PATLICAN KEBABI YAPILIŞI

Kıymanın içine karabiberi karıştırın. Patlıcanları eşit şekilde bölün. Bir et bir patlıcan şeklinde tepsiye dizin domatesi dörde bölüp aralara yerleştirin. Son olarak biraz su ilave edip 10 dakika üstü açık bir şekilde 30 dakika üstü kapalı pişirin. Çıkmaya 5 dakika kala biberleri atıp üstü açık pişirin. Lavaş ve kuru soğan ile servis edin.

@RamazanBingöl

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.