Son Güncelleme: Perşembe 24.01.2019 10:33
Beyti kebabı nasıl yapılır? Beyti kebabı tarifi...
Lezzetli domates sosu ve lavaş ekmeğiyle efsane bir tat oluşturan beyti kebabı tarifini Ağababa Döner farkıyla sizlere sunuyoruz. Siz de sevdiklerinize beyti kebabını keyifle yapabilirsiniz. Peki Urfa yöresinin vazgeçilmez lezzeti beyti kebabı yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte hem leziz hem de pratik beyti tarifi...
BEYTİ KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 küçük yumurta
400 g kıyma
Yarım ekmek içi (suda ıslatılmış, sonra suyu sıkılacak)
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
karabiber
pul biber
kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
SARMAK İÇİN
Lavaş veya yufka
Erimiş tereyağ (5-6 yemek kaşığı kadar)
SOS İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça (tepeleme)
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
BEYTİ KEBABI YAPILIŞI
* Köfte malzemeleri bir kaba alın, bütün malzemeleri yoğurun ve dolapta dinlendirin.
* Dinlenen köfteleri resimde görüldüğü gibi şekil verip (köfteler biraz kalın olsun) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 10 dakika kadar biraz pişirin.
* Köfteler pişerken tereyağı sos tenceresine koyup kızdırın
* İçine salçaları ilave edip kavurun.
* Suyu ekleyerek akıcı kıvamda olmasını sağlayın.
* Yufkaları ya da lavaşı tezgaha serin.
* Ortadan ikiye kesin, üzerine tereyağını fırça yardımı ile sürün.
* Geniş kısmına köfteleri yerleştirin.
* Sıkıca sarın.
* Sardığınız dürümü verev şeklinde 3 parmak eninde kesin.
* Tekrar tepsiye yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin.
* Daha sonra servis tabağına dizin. Üzerine salçalı sosu gezdirin. Afiyet bereketli olsun :)
Not: Arzuya göre pilavla, közlenmiş biber veya beytilerin üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?