Perşembe 19.09.2019 17:21
Son Güncelleme: Perşembe 19.09.2019 17:21

Supangle tarifi nasıl yapılır?

Bu seferki supangle alışılagelmişlerden farklı! Keksiz bir supangle tarifi denemeye hazır mısınız? İçerisindeki harika çikolata parçacıkların ağızda bıraktığı tat supanglenin en leziz tarafı.Bu supangleyi denemeyen kalmasın!

MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 fincan un
  • 1 fincan buğday nişastası
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:

  • Hindistan cevizi
  • Fındık veya Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.

Sarısını 1 su bardağı süt ile birlikte sos tenceresine alın ve iyice karıştırın.

Üzerine şeker, kakao, mısır ve buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Kalan sütü de ilave ederek karıştırmayı sürdürün.

Çikolatayı küçük küçük parçalayın ve kaynamaya başlayınca tencereye ekleyin.

Çikolatalar eriyince supangleniz de pişmiş demektir.

Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından 2 saat kadar buzdolabında soğutun.

Servis etmeden önce üzerine tıraşlanmış çikolata, Hindistan cevizi, ince çekilmiş fındık ya da Antep fıstığı serpebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.