Son Güncelleme: Salı 03.12.2019 12:38
İmam bayıldı nasıl yapılır? İşte leziz imam bayıldı tarifi...
Patlıcan ve kıymanın bir araya gelmesiyle oluşan leziz bir tarif: İmam bayıldı! Zeytinyağlılar arasında sevilerek yenen imam bayıldı bazen meze bazen de başlangıç olarak sunuluyor. Birçok vitamin ve mineral içeren patlıcan C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, magnezyum içeriyor. Bu yüzden sağlıklı lezzetler arasında da yer alan imam bayıldı tarifi sofraların ve patlıcan yemeği sevenlerin vazgeçilmezi olarak biliniyor. Peki Türk yemeklerinin en lezzetlileri arasında yer alan imam bayıldı nasıl yapılıyor? İmam bayıldı yapılırken hangi malzemeler kullanılıyor? İşte leziz imam bayıldı tarifi…
Sofraların ve davetlerin vazgeçilmez lezzeti olan imam bayıldı patlıcan ve kıymanın bir araya gelmesiyle müthiş bir lezzet oluşturuyor. Patlıcan da bulunan vitamin ve mineraller kıyma ve sebzeyle birleşerek ortaya leziz imam bayıldı tarifini ortaya çıkarıyor. Peki imam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte leziz mi leziz sofralarınızın vazgeçilmezi imam bayıldı tarifi...
İMAM BAYILDI TARİFİ İÇİN MALZEMELER:
-5-6 tane patlıcan
-İçi için 250 gram yağsız kıyma
-1 tane soğan
-3 tane yeşil biber
-2 tane domates
-1 demet maydanoz
-2 diş sarımsak
-Yarım kaşık biber salçası
-Pulbiber
-Karabiber
-Tuz
İMAM BAYILDI NASIL YAPILIR?
Patlıcanları çizgili biçimde soyun, üçe bölün ve tuzlu su içinde bekletin. Patlıcanları gazete ile kurulayın, kızgın yağda önlü arkalı olacak biçimde kızartın. Bir tavada kıymayı kavurun, diğer malzemeleri ve soğanı ince ince doğrayıp kıymaya ekleyip kavurmaya devam edin. Belirli kıvama geldiğinde ocağın altını kapatabilirsiniz. Borcam içine aldığınız patlıcanların orta kısmına hazırladığınız iç harcı kaşık yardımı ile doldurun. MYarım yemek kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırın ve patlıcanların üzerinde gezdirin. 180 derecelik fırında patlıcanların üstü kızarana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra patlıcanları sıcak olarak servis edebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?