Cuma 07.08.2020 10:42

En kolay peynir tarifi…

Hem daha sağlıklı hem daha lezzetli olması için peynirinizi evde yapmaya ne dersiniz? İşte en pratik peynir tarifi…

MALZEMELER

  • 5 kilo çiğ süt
  • 1,5 çay kaşığı peynir mayası
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI

Kısık ateşte kaynattığınız sütü 35 dereceye kadar soğurun. İçine mayayı ekleyip güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp sıcak durması için dışını sarın. Mayalanması için 1,5 saat bekleyin. Serçe parmağınızı tencereye batırdığınızda yoğurttan daha koyu kıvamlı geliyorsa peyniriniz olmuş demektir. Bıçakla küp küp kesin ve 1 saat daha bekletin. Peynirlerinizi peynir bezine ya da temiz bir tülbente alıp sularının süzülmesi için 3-4 saat kadar bekletin. Akan suyu bir kapta toplayın. Tülbentten çıkardığınız peynirleri elinizle hafifçe bastırın ardından iki ağır kabın arasına koyup 3-4 saat de bu şekilde bekletin. Kalıplara böldüğünüz peyniri tuz ve suyla hazırladığınız salamura suyuna yatırın. Buzdolabında birkaç gün bekletip tüketin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.