Cuma 07.08.2020 10:14
Son Güncelleme: Cuma 07.08.2020 10:15

Sinop mantısı tarifi...

Yöresel bir lezzet olan Sinop mantısı bir kez deneyenin tutkunu olduğu bir lezzet! Son yıllarda birçok bölgede yaygınlaşan Sinop Mantısı tarifinin diğer mantılara göre en büyük farkı ceviz ile tüketilmesi. İşte mutlaka denemeniz gereken, daha önce yediğiniz mantıları unutturacak bir lezzete sahip Sinop Mantısı tarifi...

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

İÇİ İÇİN;

  • 300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Arzuya göre karabiber tuz

ÜZERİ İÇİN;

  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Ceviz

YAPILIŞI

Büyük bir kaba biraz un, yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini örtüp dinlendirin. İçini hazırlamak için; kıymanın üzerine soğanı rendeleyin ve maydanozu doğrayıp ekleyin. Karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamuru ikiye bölün. Yufka gibi incecik açın. Büyük kareler keserek iç harçtan ekleyin. Katlayıp bu işleme devam edin. Mantıları kaynayan suya atın 10 dakika kadar haşlayın. Üzerine tereyağı ve pul biber kavurup dökün. En son olarak kıyılmış cevizleri serpin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.