Muzlu rulo pasta
Çayın yanına yakışacak yumuşacık bir lezzet! Sofralarınızı şenlendirecek, misafirlerinizi mutlu edecek muzlu rulo pasta nasıl yapılır? İşte muzlu rulo pasta tarifi...
MALZEMELER
PANDİSPANYA İÇİN:
4 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı un
KREMA İÇİN:
7 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı un
500 ml kaynar süt
75 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 paket toz krem şanti
1/4 su bardağı pudraşekeri
Arası için: 2 adet muz
Üzeri için: Pudraşekeri, frambuaz,
frenk üzümü
YAPILIŞI
Öncelikle ılınması için kremayı hazırlayın. Bunun için yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı derin bir tencerede, kısık ateşte çırpıcı ile çırpın. Un ekleyip karıştırın. Sütü yavaşça eklerken bir yandan da karıştırın. Daha sonra harlı ateşte kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve 10-15 dakika karıştırarak ılınmasını sağlayın. Tereyağını ekleyip karıştırarak yedirin ve buzdolabında yarım saat bekletin. Toz krem şanti ile pudraşekerini ilave edin ve mikserle çırpın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Pandispanya için yumurtaları tozşekerle derin bir kapta mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. İçine un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzeme birbiriyle özleşene kadar çırpın ve yağlı kağıt serilmiş 25x35 cm ebadındaki fırın tepsisine düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken yağlı kağıdı alın. Temiz bir bezle rulo şeklinde sarın ve soğuyana kadar bekletin. Soğuyunca açın ve üzerine krema sürüp dilimlenmiş muz yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sarın. Pudraşekeri serpin ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?