Cuma 14.08.2020 09:42

Buğday cacığı tarifi

Osmanlı lezzetlerinden biri olan buğday cacığı sofralarınıza renk katacak. Misafirlerinize sunabileceğiniz buğday cacığı nasıl yapılır? Buğday cacığı yaparken hangi malzemeler kullanılır? İşte tarifi...

MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

YAPILIŞI

Sarımsakları ezip süzme yoğurtla karıştırın. Tuz, haş- lanmış buğday ve ince kıyılmış dereotu ilave edin. Zeytinyağı gezdirip servis edin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.