Son Güncelleme: Pazartesi 24.08.2020 09:23
Portakallı merengli tart tarifi
Sofralarınıza lezzet katacak enfes bir tarif! Portakal sevenler bu tarife bayılıyor. Peki portakallı merengli tart nasıl yapılır? Portakallı merengli tart yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte portakallı merengli tart tarifi...
MALZEMELER
Tart hamuru için:
1.5 su bardağı un
150 gram tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı su
PORTAKALLI DOLGU İÇİN:
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 adet yumurtası
2.5 çay bardağı toz şeker
MERENG İÇİN:
4 adet yumurta akı
2.5 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
4-5 damla limon suyu,
1 tutam tuz
YAPILIŞI
Tart hamuru için un ve tereyağını mutfak robotu veya mikser yardımı ile ekmek kırıntısı halini alana kadar karıştırın. Pudraşekeri, yumurta ve su ilave edip toparlanana dek hamur karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla orta boy tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tabanın kabarmasını önlemek için çatalla 4-5 yerinden delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Portakallı dolgu için nişasta, portakal suyu, su ve portakal kabuğunu tencereye alıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarıları ile tozşekeri iyice çırpın.
Yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ilave edin. Yeniden ocağa oturtup, 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirip tart hamurunun üzerine yayın. Mereng için yumurta aklarını kuru ve temiz cam bir kaba alıp tuz ilave edin ve mikserin düşük devrinde çırpmaya başlayın. Sonra hızlı devirde koyulaşmaya başlayana dek çırpın.
Koyulaştığında tozşeker katıp karıştırın. Nişasta ve limon suyu ilave edip, karıştırma kabını ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpın. Merengi portakallı dolgunun üzerine yayıp, spatula yardımıyla hafif şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?