Giriş Tarihi: 10.09.2020 10:24

Barbunyalı fasulye

Barbunyalı fasulye

Vücut direncini artıran barbunya, enerji vermesi ve uzun süre zinde hissettirmesiyle de mutfaklarda sık sık pişirilen tarifler arasındadır. İşte size Ayşe Ünal'ın hafif tarifi ve besleyiciliğiyle barbunyalı fasulye tarifi...

MALZEMELER

  • Yarım kg taze fasulye
  • Yarım kg barbunya
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, 3 diş sarmısak
  • 3 adet domates
  • 1 adet kesmeşeker
  • Yeteri kadar su, tuz

YAPILIŞI

Tencereye aldığınız zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ve kesmeşekeri ilave edip karıştırın. Ayıklanmış ve ortadan ikiye kırılmış fasulye ile barbunyayı katın. Tuzunu ayarlayıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika harlı sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz