Buğdaylı balık çorbası
Hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli olan balığa sofralarınızda böyle de yer vermeye ne dersiniz? İşte size nefis buğdaylı balık çorbası tarifi...
MALZEMELER
- 1 adet deniz levreği ya da kefal
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 12 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı safran
- 2 kahve fincanı sirke
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet büyük boy soğan
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 adet limonun suyu
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- tuz
YAPILIŞI
Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su ekleyin. Ara sıra karıştırarak iyice helmeleninceye dek pişmeye bırakın.Buğday pişince, süzüp suyunu ve buğdayı ayırın. Suyunu daha sonra kullanmak üzere saklayın. Pişmiş buğdaydan 6 çorba kaşığını kenara alın. Safranı 1 kahve fincanı sirkenin içinde 3 saat bekletin.Balığı ayıklayıp, kılçıklarını çıkarın.Maydanoz ve naneyi temizleyin. Maydanozdan birkaç dal kenara ayırın. Kalan maydanoz ve naneyi irice doğrayın. Tereyağını büyük bir tencerede eritin. Halka doğranmış soğanı ilave edip, rengi dönene dek kavurun. Üzerine maydanoz ve naneyi ekleyip, 5 dakika kavurun. Tencereye 6 su bardağı su, kalan 1 kahve fincanı sirke ve tuzu katıp, 30-35 dakika pişirin. Süzüp başka bir tencereye aktarın. Balığı üzerine ekleyip 15 dakika birlikte pişirin ve ocaktan alın.Balık etini tencereden çıkarıp, suyu yeniden süzün ve bir tencereye aktarıp, ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca buğdayı haşladığınız sudan 2 su bardağını azar azar üzerine ekleyin. Haşlanmış buğdayı katın. 5 dakika kaynatın. Yumurta sarılarını limon suyu ile çırpın. 2 çorba kaşığı nişastayı üzerine katıp, karıştırın. Daha sonra 4-5 çorba kaşığı ocaktaki çorba suyundan ekleyip açın. Üzerine safranlı sirkeyi katın. Karışımı azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Çorba koyulaşmaya başlayınca, ocaktan alın. Ayırdığınız buğdayı ve balık parçalarını kaselerepaylaştırıp, üzerine çorbayı koyun. Kenara ayırdığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?