Giriş Tarihi: 18.09.2020 14:43 Son Güncelleme: 18.09.2020 16:19

Supangle tarifi

Supangle sevenler bu tatlıyı ellerinizle yapıp misafirlerinize sunmak ister misiniz?

MALZEMELER

  • 1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için: Antep fıstığı

YAPILIŞI

Süt, un ve nişastayı tencereye alıp topak kalmayana dek iyice çırpın. Kakao, toz şeker ve vanilyayı ekleyip kısık ateşte koyu bir kıvama gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Karışım göz göz olunca çikolatayı katın ve ocağın altını kapatıp, kendi sıcaklığında erimesini sağlayın. Tereyağını ilave edin ve spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru 5 dakika karıştırarak karışıma yedirin. Supangleyi kup ya da kaselere paylaştırın ve hava kabarcıklarının gitmesi için kupları birkaç kez zemine hafifçe vurun. Oda sıcaklığında ılıtın ve soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.