Pazartesi 12.10.2020 16:54
Son Güncelleme: Pazartesi 12.10.2020 16:55

Ispanaklı ekmek

İnsan sağlığının bir numaralı dostu ıspanaklı ekmek tarifini herkes çok beğenecek. Tam bir C vitamini deposu olan ıspanakla hazırlanan bu eşsiz tarifi mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER

300 gram ıspanak

3 adet yumurta

Bir buçuk çay kaşığı tuz

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı toz şeker

2 su bardağı mısır unu

2 paket kabartma tozu

1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1 su bardağı un

Kalıbı yağlamak için:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Ispanağın kök kısımlarını kesin ve 3-4 kez yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kıyın ve bir kenara alın. Yumurta, tuz, süt, sıvı yağ, toz şeker, mısır unu ve kabartma tozunu yoğurma kabında pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Beyaz peynir, un ve ıspanağı ilave ettikten sonra iyice karıştırın. 24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.