Perşembe 15.10.2020 10:33
Son Güncelleme: Perşembe 15.10.2020 10:46

Patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli püf noktaları nelerdir?

Son dönemlerde daha bilinir hale gelen patlıcan reçeli, lezzetli tadı ve faydalarıyla şaşırtıyor. Patlıcan reçeli kireç kaymaklı ve kireçsiz olmak üzere iki farklı yöntemle yapılabiliyor. Patlıcan reçelinin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız kireç kaymaklı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Peki patlıcan reçeli nasıl yapılır? Patlıcan reçeli yapımında püf noktaları nelerdir? İşte patlıcan reçeli tarifi…

PATLICAN REÇELİ TARİFİ KİREÇLİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 1 kilogram küçük boy körpe patlıcan
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Yarım kabuk tarçın
  • 2 tane karanfil
  • 300 gram sönmemiş kireç
  • Kireç için 3 litre su
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.