Peynirli poğaça tarifi
İster kahvaltıda iserseniz çayın yanında tüketebileceğiniz yumuşacık, pastane poğaçası tadındaki bu peynirli poğaça tarifini denemelisiniz! Özellikle peynir sevmeyen çocuklar için yapabileceğiniz bu tarif vazgeçilmeziniz olacak! Beslenme çantalarına gönül rahatlığıyla koyacağınız peynirli poğaça tarifinde dikkat etmeniz gereken püf noktası; kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Peki peynirli poğaça nasıl yapılır? Peynirli poğaça yapımında kullanılan malzemeler nelerdir? İşte peynirli poğaça tarifi...
Poğaça yapımı basit gibi görünen ancak lezzetini tutturmanın zor olduğu bir iştir. Peynirli poğaça yapımında kullanılan malzemelerin oda sıcaklığına ve fırının sıcaklığına dikkat edilmezse oldukça sert bir poğaça elde edilir. Peynirli poğaça yaparken bu iki basit kurala dikkat ederseniz oldukça lezzetli bir tarif elde edersiniz. İşte peynirli poğaça tarifi...
MALZEMELER
Hamuru için:
- Bir su bardağı süt
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sirke
- 1'er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç malzeme için:
- 100 gram tulum peyniri
- 100 gram beyaz peynir,
- 1 adet patates
- Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI
Hamur için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat oda sıcaklığında bekletin. İçi için tulum peyniri ve rendelenmiş beyaz peyniri bir kaba alın. Rendenin ince tarafıyla rendelendikten sonra elle sıkılıp suyu alınmış patates ve kıyılmış maydanozu da üzerine ekleyin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Bir kenarına peynirli harçtan koyup, diğer tarafını üzerine kapatın. Hamur ve Harç bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?