Böğürtlen sirkeli bademli pırasa çorbası
Böğürtlen sirkeli bademli pırasa çorbası nasıl yapılmalı? Sofranızda yer vermeniz gereken böğürtlen sirkeli bademli pırasa çorbası nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte cevabı...
MALZEMELER
- 100 gram toz badem
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 adet pırasa (beyaz kısımları incecik doğranmış)
- 3 adet patates (küp doğranmış)
- 1 litre süt (ya da yarım litre süt + yarım litre su
- 2 diş sarmısak (arzu edilirse)
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı böğürtlen sirkesi
- Süslemek için: Taze kekik
YAPILIŞI
Pırasayı zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavurun. Sarmısağı ekleyin. Bir-iki karıştırın. Patates, toz badem, süt, tuz ve karabiber ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Pişince pürüzsüz hale gelmesi için çorbayı blenderden geçirin. Üstüne kaşıkla böğürtlen sirkesi gezdirip, bir dal kekik ile süsleyerek servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?