Giriş Tarihi: 13.11.2020 16:19

Zerdeçallı sebze çorbası

Zerdeçallı sebze çorbası

Hem besleyici hem lezzetli! Özellikle kış mevsiminde gribal enfeksiyonlardan korunmak için zerdeçalın gücünden faydalanmanız gerekiyor. İşte tadına doyum olmayan zerdeçallı sebze çorbası tarifi...

MALZEMELER

  • 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
  • Dörder adet bebek kabak ve bebek patlıcan
  • 12-14 adet taze fasulye
  • 1 adet havuç
  • Birer adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı sıcak su, 4-5 yaprak pazı
  • 1 kutu (200 ml) krema, tuz

YAPILIŞI

Kabak, patlıcan, havuç, taze fasulye ve dolmalık biberleri temizledikten sonra ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Su ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. İnce parçalar şeklinde kestiğiniz pazıyı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Rendelenmiş taze zerdeçal ve kremayı karıştırın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık dolusu karışıma ekleyip ılınmasını sağlayın. Yavaşça ve çorbayı karıştırmaya devam ederek ilave edin. 2 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.