Buğday cacığı tarifi
Osmanlı usulü buğday cacığı sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak! Yemeklerin yanına yakışacak olan bu lezzeti yapması çok kolay. Peki buğday cacığı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte nefis buğday cacığı tarifi...
MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 4-5 dal dereotu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI
Sarımsakları ezip süzme yoğurtla karıştırın. Tuz, haş- lanmış buğday ve ince kıyılmış dereotu ilave edin. Zeytinyağı gezdirip servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Simit Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Çıtır Çıtır Susamlı Gevrek Simit Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 3 Lokma Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Lezzetiyle Lokma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 4 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 5 Browni Kek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lezzetli Browni Islak Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 6 Pandispanya Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Pandispanya Kek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 7 Tuzlu Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 8 Bazlama Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Yumuşacık Bazlama Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 9 İrmik Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tam Kıvamında İrmik Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 10 Un Helvası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?