Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:03
Bulgurlu Patates Köftesi Nasıl Yapılır?
Malzemeleri
- 2 adet büyük boy patates
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sumak
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Birkaç dal dereotu
- ½ demet maydanoz
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını sebze soyacağı yardımıyla çıkarıp irice doğrayın. Doğradığınız patatesleri tencereye alıp üzerlerine tuz ve 2 bardak kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğanı kıyın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca zeytinyağının yarısı ve kıydığınız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Pişen patatesleri derin bir kaseye alıp üzerlerine bulgur, kavurduğunuz salça ve soğan, zeytinyağının diğer yarısı, kimyon, kırmızı toz biber ve sumak ekleyin, çırpıcı yardımıyla ezerek karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp kenara alın. Dereotu ve maydanozları kıyın. Hazırladığınız köfte harcını geniş bir kaba alın, üzerine kıydığınız yeşillikleri ekleyip yoğurun. Elinizle sıkarak köfte şeklini verin ve servis tabağına yerleştirin.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı