Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:02
Kabak Mücver Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 2 adet kabak
- biraz maydanoz
- biraz dereotu
- 2-3 yeşil soğan
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla kaşar rendesi
- tuz, kırmızı biber
- Kızartmak için : Sıvı yağ
Hazırlanışı
- İlk önce kabakları rendenin iri kısmında rendeleyip suyunu iyice sıkalım.
- Üzerine 1 yumurta, ince kıyılmış dereotu, maydonozu ve yeşil soğanı ilave edelim.
- Biraz tuz ve kırmızı biber koyalım.
- Unu ve kaşar rendesini de ilave edip iyice karıştıralım.
- Bir tavaya sıvıyağı koyalım.
- İçine kaşık kaşık müverden koyup arkalı önlü kızartalım.
- Sonra da afiyetle yiyelim.
- İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da yapabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı