Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:02
Pratik Kumpir Nasıl Yapılır?
Malzemeleri
- 4 iri patates
- 4 çorba kaşığı teremyağ
- 8 çorba kaşığı rendelenmiş Kaşar peyniri
- 1 kahve fincanı konserve mısır
- 4 sosis
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı domates püresi
- Tuz
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayıp kurulayın. İnce bir şişle herbirinin üzerine delikler açın. Ayrı ayrı alüminyum folyaya sarıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin.
Sosisleri küçük küpler halinde doğrayın. Tavada sıvıyağı ısıtıp sosisleri kavurun. Domates püresini ekleyip 1-2 dakika pişirin.
Patatesleri fırından çıkarıp folyoları açın. Patateslerin üzerini bıçakla kesip iki yana açın. Herbirine birer çorba kaşığı teremyağ ekleyip tuz serpin ve bıçağın ucuyla iyice karıştırarak yedirin. Kaşar peyniri, kavrulmuş sosis ve mısır tanelerini patateslerin üzerine paylaşıtırıp hemen servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı