Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:01
Soğan Halkaları Nasıl Yapılır?
- 2 adet orta büyüklükte soğan.
Sosu için;
- 1 çay bardağı maden suyu,
- 5 yemek kaşığı un,
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası,
- 1 adet yumurta,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Yarım çay kaşığı karabiber,
- Kırmızı toz biber.
Bulamak için;
- Galeta unu.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
- Soğanlar soyulup baş ve kök kısımları kesilir.
- Yarım santim kalınlığında, yuvarlak olacak şekilde dilimlenir.
- Yuvarlak dilimlenmiş soğanlar birbirinin içinden çıkartılıp halkalara ayrılır.
- Soğan halkaları suyun içinde 10 dakika kadar bekletilip süzülür.
- Sosunu hazırlamak için derin bir kapta un, nişasta, tuz ve baharatlar konup karıştırılır.
- Üzerlerine yumurta ve maden suyu ilave edilip iyice çırpılır.
- Başka bir kaba soğanları bulamak için galeta unu koyulur.
- Soğan halkası önce sosa sonra galeta ununa bulanıp, hemen bol kızgın yağ içerisine bırakılır.
- Arkalı önlü çevrilerek altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.
- Kızaran soğan halkası kağıt havlu üzerine çıkartılıp fazla yağlarının süzülmesi sağlanır.
- Hazırlanan çıtır soğan halkası, servis tabağına alınıp sıcak olarak servise sunulur.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı