Çarşamba 10.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:01

Soğan Halkaları Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 2 adet orta büyüklükte soğan.

Sosu için;
  • 1 çay bardağı maden suyu,
  • 5 yemek kaşığı un,
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Kırmızı toz biber.

Bulamak için;
  • Galeta unu.

Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı
  • Soğanlar soyulup baş ve kök kısımları kesilir.
  • Yarım santim kalınlığında, yuvarlak olacak şekilde dilimlenir.
  • Yuvarlak dilimlenmiş soğanlar birbirinin içinden çıkartılıp halkalara ayrılır.
  • Soğan halkaları suyun içinde 10 dakika kadar bekletilip süzülür.
  • Sosunu hazırlamak için derin bir kapta un, nişasta, tuz ve baharatlar konup karıştırılır.
  • Üzerlerine yumurta ve maden suyu ilave edilip iyice çırpılır.
  • Başka bir kaba soğanları bulamak için galeta unu koyulur.
  • Soğan halkası önce sosa sonra galeta ununa bulanıp, hemen bol kızgın yağ içerisine bırakılır.
  • Arkalı önlü çevrilerek altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.
  • Kızaran soğan halkası kağıt havlu üzerine çıkartılıp fazla yağlarının süzülmesi sağlanır.
  • Hazırlanan çıtır soğan halkası, servis tabağına alınıp sıcak olarak servise sunulur.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.