Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:04
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 1 adet yufka,
- 3 çorba kaşığı labne peyniri,
- 1 çay kaşığı acı pul biber,
- 1 çay kaşığı nane,
- Tuz
Hazırlanışı
Bir kaba labne peynirini koyalım.
Üzerine acı pul biberi, naneyi, tuzu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Tezgahın üzerine yufkayı serelim.
Yufkanın yarısına labneli karışımdan sürelim.
Yufkayı ikiye katlayıp, iyice birbirine yapışmasını sağlayalım.
Rulet yardımıyla şeritler halinde keselim.
Şerit halinde kestiğimiz yufkaları rulet yardımıyla üçgen üçgen keselim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üçgen yufkaları dizelim.
Ev Yapımı Labneli Baharatlı Cipsleri önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşene kadar pişirelim.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı