Perşembe 11.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 09:48

Patates Sufle Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates,
  • 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı,
  • 2 adet yumurta (akı, sarısı ayrılmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 paket çiğ krema,
  • tuz ve karabiber

Hazırlanışı

  • Patatesleri yıkayıp, kabuklarıyla haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini veya tereyağını eritin, içine patates püresini ilave edin.
  • Tuzu ve karabiberi serpip, iyice karıştırın. Ilımaya bırakın.
  • Ilıyınca yumurta sarılarını teker teker yedirin. 1 paket çiğ kremayı da ilave edin.
  • Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene dek çırpıp, patates püresine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini de koyup karıştırın. (Peynirden üzerine serpmek için biraz ayırın)
  • Yüksek kenarlı fırın kabına boşaltın. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip, 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.