Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 09:48
Patates Sufle Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 7 adet orta boy patates,
- 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı,
- 2 adet yumurta (akı, sarısı ayrılmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- 1 paket çiğ krema,
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Patatesleri yıkayıp, kabuklarıyla haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
- Bir tencerede 3 çorba kaşığı margarini veya tereyağını eritin, içine patates püresini ilave edin.
- Tuzu ve karabiberi serpip, iyice karıştırın. Ilımaya bırakın.
- Ilıyınca yumurta sarılarını teker teker yedirin. 1 paket çiğ kremayı da ilave edin.
- Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene dek çırpıp, patates püresine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini de koyup karıştırın. (Peynirden üzerine serpmek için biraz ayırın)
- Yüksek kenarlı fırın kabına boşaltın. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip, 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı