Acılı Ezme tarifi - Kolay Acılı Ezme nasıl yapılır?
Lokantada yediğiniz o meşhur acılı ezmeyi evinizde yapabilirsiniz ! Acı severlerin olmazsa olmazı, leziz acılı ezme tarifini sizler için hazırladık...
Acılı Ezme için malzemeler:
2 büyük domates,
yarım demet taze soğan,
yarım demet maydanoz,
yarım çorba kaşığı biber salçası,
4 diş sarımsak,
2 adet sivri biber,
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,
Yarım limon suyu veya nar ekşisi, yeteri kadar zeytinyağı (acı ve ekşi miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Acılı Ezme Tarifi - Yapılışı
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın.
Acılı ezme yaparken malzemeleri mutlaka bıçakla doğrayın, mutfak robotu kullanmayın.
Salça, tuz, nane ve pul biberi iyice karıştırın, salça içinde erisin.
Daha önce doğradığınız malzemeleri ve ezilmiş sarımsakları da ilave edin ve karıştırın.
İster limon suyu isterseniz nar ekşisi ekleyin,
Acılı ezmeniz servise hazır...
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı