Pitepalt (sosisli patates topları) nasıl yapılır?
Patatesi atıştırmalık haline getirmek isteyenlere bu tarif size göre...
Pitepalt (sosisli patates topları) İçin Malzemeler:
1 kg patates
Bir buçuk su bardağı un
300 gram sosis
10 su bardağı su
1 su bardağı yaban mersini reçeli
Tuz, karabiber
Servis için: Yaban mersini reçeli, göbek marul
Pitepalt (sosisli patates topları) Yapılışı:
RENDELENMİŞ patates, un, karabiber ve tuzu karıştırın.
Elinizi unlayarak patates karışımından mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.
Elinizde yuvarlayıp, ortalarını parmağınızla açın.
Dilimlenmiş sosisleri ortalarına yerleştirip, yuvarlayın.
Ayrı bir kapta suyu kaynatıp, patates toplarını haşlayın.
Patatesleri süzgeçle alıp servis tabağına yerleştirin. Ü
zerine yaban mersini reçeli gezdirin.
Göbek marul ile servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı