Cuma 23.12.2016 00:00

Pitepalt (sosisli patates topları) nasıl yapılır?

Patatesi atıştırmalık haline getirmek isteyenlere bu tarif size göre...

Pitepalt (sosisli patates topları) İçin Malzemeler:

1 kg patates
Bir buçuk su bardağı un
300 gram sosis
10 su bardağı su
1 su bardağı yaban mersini reçeli
Tuz, karabiber
Servis için: Yaban mersini reçeli, göbek marul

Pitepalt (sosisli patates topları) Yapılışı:

RENDELENMİŞ patates, un, karabiber ve tuzu karıştırın.

Elinizi unlayarak patates karışımından mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.

Elinizde yuvarlayıp, ortalarını parmağınızla açın.

Dilimlenmiş sosisleri ortalarına yerleştirip, yuvarlayın.

Ayrı bir kapta suyu kaynatıp, patates toplarını haşlayın.

Patatesleri süzgeçle alıp servis tabağına yerleştirin. Ü

zerine yaban mersini reçeli gezdirin.

Göbek marul ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.