Son Güncelleme: Pazartesi 26.12.2016 16:34
Cevizli Kabak Meze Tarifi
Çok hafif ve lezzetli bir sebze olan kabak, mezeye de çok yakışır. Cevizli Kabak Meze tarifini sizler için derledik.
Cevizli Kabak Meze İçin Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı pul biber
Cevizli Kabak Mezenin Yapılışı:
Kabakları iyice yıkadıktan sonra rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Sıvıyağla rende kabakları yüksek ısılı ateşte sürekli karıştırarak 5-6 dk.kavurun ve tuz ilave ederek ılınması için kenara alın.
Derin bir kapta sos malzemelerini karıştırıp ılınan kabakların üzerine dökün, iyice harmanlayın.
Üzerini pul biber ve dilerseniz ekstra cevizle süsleyip servise sunun.
Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı