Farklı tatlar tek tarifte: Yoğurt Soslu Patatesli Havuç
Patates püresine oturtulmuş yoğurt soslu minik havuç topları.
Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç Malzemeler:
4 adet haşlanmış patates
2 tane havuç
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Patates Yuvasında Yoğurt Soslu Havuç Yapılışı:
Patatesleri iyice ezip, limon suyu, dereotu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.
Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, başparmağınız yardımıyla içini oyup servis tabağına yerleştirin.
Diğer tarfta rendelediğiz havuçları bir miktar zeytinyağında soteleyin.
Havuçları patateslerin içine doldurup üzerine yoğurt dökün. Afiyet olsun…
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı