Son Güncelleme: Çarşamba 28.12.2016 17:30
Peynirli, cevizli ve fesleğenli atıştırmalık tarifi - Peynirli, cevizli ve fesleğenli atıştırmalık nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik peynirli, cevizli ve fesleğenli atıştırmalık tarifi.
PEYNİRLİ, CEVİZLİ VE FESLEĞENLİ ATŞTIRMALIK MALZEMELERİ:
Hamuru için:
Bir buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 tutam tuz
İçi için:
150 gram beyaz peynir
4 diş sarmısak
7-8 yaprak fesleğen
8 adet ceviz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
PEYNİRLİ, CEVİZLİ VE FESLEĞENLİ ATŞTIRMALIK YAPILIŞI:
Hamur için süt ve tereyağını bir tencereye koyup, bir taşım kaynatın. Üzerine unu ekleyip, çırpma teli ile hızlıca karıştırın ve 2 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyip, çırpın. Hamur yumurtalarla özleşince sıkma torbasına doldurup, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine şekil vererek sıkın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Bu arada içi için beyaz peynir, sarmısak, fesleğen, ceviz, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karabiberi robottan geçirin.
Soğuyan hamurun üzerine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı koyup, ikinciyi üzerine kapatın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı