Son Güncelleme: Perşembe 29.12.2016 11:16
Patates püresi tarifi - patates püresi nasıl yapılır?
Püre sevenler bu tarife bakmalı..
Patates Püresi İçin Malzemeler:
4 Adet Orta Boy Patates,
1 Su Bardağı Süt,
1 Yemek Kaşığı Tereyağı,
Tuz.
Patates Püresi Yapılışı:
Ön Hazırlık:
4 adet orta boy patates yaklaşık 500 gr. ağırlıktadır.
Patatesleri yıkıyoruz ve uygun büyüklükte olmayan iri patatesleri ortadan iki'ye bölüyoruz.
Patatesin Haşlanması:
Patatesleri tencere içerisine koyalım ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave edelim. Ocak ısısı yükseltelim.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatalım. Ocak ısısını en düşük ısı konumuna getirelim ve 30 dakika pişirelim.
30 dakika süre bitiminde patateslerimiz soyulmaya hazır.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı