Giriş Tarihi: 29.12.2016 11:15 Son Güncelleme: 29.12.2016 11:16

Patates püresi tarifi - patates püresi nasıl yapılır?

Patates püresi tarifi - patates püresi nasıl yapılır?

Püre sevenler bu tarife bakmalı..

Patates Püresi İçin Malzemeler:

4 Adet Orta Boy Patates,

1 Su Bardağı Süt,

1 Yemek Kaşığı Tereyağı,

Tuz.

Patates Püresi Yapılışı:

Ön Hazırlık:

4 adet orta boy patates yaklaşık 500 gr. ağırlıktadır.
Patatesleri yıkıyoruz ve uygun büyüklükte olmayan iri patatesleri ortadan iki'ye bölüyoruz.

Patatesin Haşlanması:

Patatesleri tencere içerisine koyalım ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave edelim. Ocak ısısı yükseltelim.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatalım. Ocak ısısını en düşük ısı konumuna getirelim ve 30 dakika pişirelim.
30 dakika süre bitiminde patateslerimiz soyulmaya hazır.