Evde tantuni nasıl yapılır? Evde kolay tantuni tarifi
Tantuni yemeği Akdeniz bölgemizin incilerinden Mersin'e ait bir atıştırmalık yemek türüdür. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde tantuni restaurantları oldukça fazladır yani vatandaşların tantuniye olan ilgileri yüksektir. Evde tantuni nasıl yapılır? Kolay evde tantuni tarifi burada...
Evde tantuni nasıl yapılır? sorusu haftasonuna özel evlerinde atıştırmalık yemek yapmak isteyen bireylerin yanıt aradığı konular arasında yer almaktadır. Lavaş veya pide ekmeği arasında koyularak tüketilen tantuni yapımı kolay ve lezzetli bir yiyecektir.
Evde tantuni için gerekli malzemeler
1 kilogram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 adet domates
1 çorba kaşığı toz biber ve pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Evde tantuni yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın. Etleri yıkayıp süzdükten sonra saca veya tencereye koyun ve margarin ekleyin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 çorba kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatıp etleri kenara alın. Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun. Etleri tekrar saca koyup karıştırın ve lavaş ekmeklerinin içine koyarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun...
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
- 10 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı