Köy ekmeği nasıl yapılır? - Köy ekmeği tarifi
Ekmek, Türk mutfağı için vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle milletimizin büyük çoğunluğunda ekmek olmadan yemek yememe alışkanlığı bulunmaktadır. Bu yazımızda evde köy ekmeği tarifini sizler için hazırladık.
Köy ekmeği malzemeleri;
1 kg buğday unu
1 paket yaş maya
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kepek
Köy ekmeği nasıl yapılır?
Yaş mayayı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya ve sıvıyağ katın. Kalan 2 su bardağı ılık suyu azar azar ilave edip yoğurun ve yumuşak bir hamur hazırlayın. Bir tepsiyi yağlayıp kepek serpin. Hamuru tepsiye alıp 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Wasabi Nedir, Nasıl Yapılır? Wasabi Sosu Hangi Yemekler İle Yenir?
- 2 Evde Kolay ve Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte Tarifi - Damakta iz bırakacak nefis etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?
- 3 Evde Kolay ve Nefis Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı - Püf noktalarıyla lezzetli mercimek köftesi nasıl yapılır?
- 4 Croque Madame tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Fransız tostu Croque Madame nasıl yapılır?
- 5 Kanepe tarifi: Osmanlı usulü sandviç kanepe nasıl yapılır?
- 6 Hem lezzetli hem sağlıklı! İşte avokado ezmesi tarifi…
- 7 En lezzetli çemen yapılışı ve tarifi! Çemen nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
- 8 Bulgurlu mücver tarifi
- 9 Sofra Dergisi'nin “Hızlı ve Pratik Özel Sayısı” raflarda yerini aldı
- 10 Etsiz çiğ köfte tarifi… Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?